Persienner Stockholm

Persienner av standardmodell

Standard är den modell av persienner som har funnits längst på marknaden. Den har näst intill den fulländade konstruktionen och har under senare tid enbart fått komponenter av mer nöttåliga material. Standardpersienner passar i alla tvåglasfönster och treglasfönster. Det vanligaste monteringssättet är mellan glasen men om man av utrymmesskäl inte kan få plats med dem mellan glas, finns idag ett antal olika konsoller att tillgå för enkel och stilfull montering.

Mät den synliga glasytan, både på bredden och höjden. Mät alla fönster som är aktuella. Gör inga egna avdrag på måtten. Alla avdrag görs automatisk vid tillverkningstilfället. För att få plats mellan glasen behövs minst ett mellanrum på 28 mm.

Överlist i lackerat stål. Lameller i 25 mm lackerad aluminium. Boxar i nylon med glidrullar av stål. Stegband och reglagelina i terylen.

Monteras enkelt mellan glas eller frihängande med konsoller eller upphängningsjärn.

Manuell med vridstång och lina.

VIP

Värmeisolerande persienner är en typ av persienner med specialslutning och mycket bra isoleringsegenskaper. Mellan rutorna i ett fönster förloras värmen huvudsakligen genom infraröd strålning. En del förloras även genom ledning och självkonvektion.

Den värmeisolerande persiennens funktion bygger på två egenskaper:

Hög reflektionsförmåga för infraröd strålning. En högreflekterande yta utsänder även väldigt lite strålning. Bra slutning mellan lamellerna som bildar en tät barriär för strålning och ett effektivt hinder för självkonvektion. Det finns två typer av värmeisolerande persienner att välja på.

Typ 1

Har lameller med högreflekterande och lågemitterande ytor på bägge sidor. Typ 1 har den högsta värmeisoleringsförmågan. Med denna persienn höjer man temperaturen på fönstrets insida med upp till 6 °

Typ 2

Har lameller med högreflekterande och lågemitterande ytor på ena sidan och färg på den andra (insidan). Detta innebär att Typ 2 har en sämre värmeisolation än Typ 1 men ändå blir den lika bra som en treglasisolerruta. Detta ger en möjligheten att välja färg på insidan av persiennen mot rummet och ändå ha bra isolering.

Persienner är utmärkt som solskydd på sommaren. Lamellernas yta reflekterar upp till 75 % av solvärmen. En målad yta som reflekterar ca 60 % är inte lika effetivt, då solvärme som inte reflekteras istället absorberas av lamellerna och då kan bidraga till att huset värms upp.

Att spara energi blir allt mer nödvändigt. Ca 40 % av Sveriges energi går åt till att värma byggnader. 10-15 % av detta går förlorat genom fönster. Med värmeisolerande persienner har man en enkel metod att minska denna förlust. En förutsättning för att kunna minska värmeförlusten genom ett fönster är att fönstret skall var tätt. Då kan en värmeisolerande persienn mellan rutorna minska värmeförlusten genom glasdelen med upp till 40 % när den är stängd.

– Effektivt värmeisolerande när den är stängd, bättre än treglasisolerruta.
– Effektivt solskydd. Reflekterar upp till 75 % av solvärmen.
– Sluter tätt tack vare sin specialbokning vilket i sin tur ger en bra mörkläggning.
– Lätt att montera själv.
– Man kan behålla tvåglasfönster som släpper in 10 % mer solsken än treglasfönster.
– Bra energi investering.
– Lågt värmegenomgångstal.

Manuell med vridstång och lina

Tätslutande persienner

Tätslutande persienner kom till samtidigt som man uppfann den värmeisolerande persiennen. Tack vare specialbockning av lamellerna enligt samma modell som till värmeisolerande persienner får man en modell som mörklägger överlägset bättre än en standardpersienn. Tätslutande persienner passar i alla tvåglasfönster och treglasfönster. Det vanligaste monteringssättet är mellan glasen men om man av utrymmesskäl inte kan få plats med dem mellan glas, finns idag ett antal olika konsoller att tillgå för enkel och stilfull montering.

Mät den synliga glasytan, både på bredden och höjden. Mät alla fönster som är aktuella. Gör inga egna avdrag på måtten. Alla avdrag görs automatisk vid tillverkningstilfället. För att få plats mellan glasen behövs minst ett mellanrum på 28 mm.

Överlist i lackerat stål. Lameller i 25 mm lackerad aluminium. Boxar i nylon med glidrullar av stål. Stegband och reglagelina i terylen.

Monteras enkelt mellan glas eller frihängande med konsoller eller upphängningsjärn.

Manuell med vridstång och lina.

Fasadpersienner

Fasadpersienner är en kraftigare variant av persienner med en lamellbredd på 80 mm. Dessa är speciellt anpassade för att monteras på utsidan av fasaden. Fasadpersienner är en mycket effektiv avskärmare av solvärme och sänker därigenom innetemperaturen vilket i sin tur ger en behagligare arbetsmiljö. Fasadpersienner skyddar även fönstren från både väder och vind och är mycket väl lämpade för stora fönsterytor. Om man söker större persienner för inomhusbruk, tillverkas det även fasadpersienner i mindre lamellstorlekar. Dessa är lämpade för både inom- och utomhusmontage. Fasadpersienner går utmärkt att seriekoppla och passar mycket bra att montera på långa fönsterrader.

Överlist i brännlackerat och korrosionsbeständigt stål.
Brännlackerade och rullformade lameller i aluminium.
Styrstift och bandförskoningar i UV-beständig plast.
Underlisten är tillverkad i strängpressad, anodiserad aluminium. Förstärkningar i profilen gör att den blir särskilt stabil och vridstyv.
Ändskydd med rörliga styrstift.
Gejdrar i strängpressat anodiserat aluminium med PCV-inlägg.
Textil, stegband och hissband i 100% polyester som är krymp- och töjfria.
Mekaniskt patenterade speciallager av plast som är dammtäta och självsmörjande.

Manuell manövrering med vev eller med elmotor styrd med strömbrytare, fjärrkontroll, automatik eller med en kombination av dessa.

Trädpersienner

Träpersienner är ett naturligt alternativ som ger ett varmt och levande ljus. Är man ute efter ett exlusivt avskärmningsalternativ. Faller träpersienner som det helt naturliga valet. Träpersiennerna tillverkas i många varma och levande färger som matchar traditionell inredning lika väl som modern inredning. Med träpersienner är det lätt att understryka rummets och möblernas karaktär. Träpersienner avger ett mycket behagligt och alldeles speciellt ljus. Det stora urvalet ger dig många möjligheter att finslipa rummets identitet och miljö genom att matcha färger på lameller, stegsnören, vävda band, linknoppar och andra valbara detaljer. Vi använder oss av två olika beprövade och robusta konstruktioner. Ett med massivt trä i överlisten och ett med fanerad metallöverlist. Den senare går att få med motordrift.

Lamellerna är tillverkade av massivt trä och finns som standard i träslagen ask, björk, ek, furu, körsbär, lind, mahogny och teak. Lameller finns även i massivt trä som betsas i ett stort antal färger. Lamellerna kan fås i bredderna 25, 35, 50 och 75 mm.

Stegband och linor är tillverkade av polyester/bomull. Banden kan fås i bredderna 3, 12, 25 och 38 mm.

Lamellerna kan erhållas med ytbehandling av olja alternativt klarlack eller lasyr i 8 olika kulörer som standard. Stegband och linor finns i 16 standardkulörer.

Monteras enkelt i tak eller mot vägg frihängande med konsoller.

Manuell vinkling och hissning med lina. Kan även förses med vevreglage. Önskas motordrift väljs konstruktionen med fanerad metallöverlist.

50mm Persienner

En traditionell persienn med stegsnöre som är anpassad för frihängande montage inomhus. Den ger ett trevligt blickfång för stora fönsterytor.

Denna persienn kan regleras manuellt med linor eller kompletterad med motorstyrning.
Max mått 4000 x 4000 mm.
Det finns ett flertal färger på lameller att välja på.
Stegsnören och linor är tillverkade av 100% polyester.

Persienner Stockholm – vanliga frågor

Vilka fördelar finns det med persienner?

Persienner är ett riktigt prisvärt solskydd som passar i alla typer av bostäder. Ser man till hur moderna persienner fungerar under en sommardag så kan upp till 75 % av solvärmen reflekteras bort – vilket ger dig en sval och skön bostad. Många av dagens modeller är även enkla att montera på egen hand. Det är ett bra, prisvärt val.

Finns det snygga persienner?

En nackdel med persienner har varit att det inte är ett solskydd som erbjuder samma estetiska lyft som exempelvis markiser. Numera finns det emellertid många olika persienner på marknaden och väljer man exempelvis trä som material så får man också en lösning som går att matcha mot den övriga inredningen. Persienner i trä adderar värme och ger en extra dimension till den stil och de möbler du har i bostaden. Persienner behöver definitivt inte vara tråkiga – det är snarare tvärtom!

Byta persienner BRF i Stockholm

En fördel med att bo i en BRF är att man gemensamt kan bestämma när man vill göra olika investeringar – och att dessa också följer ungefär samma intervaller. Ser man till persienner så kan detta översättas till att dessa – i varje enskild bostad – kommer att hålla ungefär lika länge och att man genom detta också kan planera för att byta persienner i Stockholm i en BRF samtidigt.

Vi har lång vana av att byta persienner i Stockholm och har många BRF:er och fastighetsägare som regelbundna kunder. Ni kan kontakta oss både för större projekt där vi genomför ett byte av persienner i samtliga bostäder och i samtliga fönster – eller mer som en punktinsats i en enskild bostadsrätt. Givetvis kan vi även se över alternativa solskydd och presentera komplement till era persienner också.

Laga trasig persienn själv – steg för steg

Kan man laga en trasig persienn på egen hand? Givetvis, och faktum är att det inte behöver vara ett alltför svårt och tidskrävande projekt. Beroende på hur din persienn gått sönder så finns det olika metoder att laga den. Det vanligaste problemet är att snöret gått av och att lamellerna som en följd av detta inte går att dra upp. Så här löser du detta:

  1. Öppna fönstret och se över var snöret gått av.
  2. Ta fram en tändare och håll de båda lösa ändarna mot varandra.
  3. Tänd tändaren och löd ihop snöret. Var försiktigt så att du inte bränner dig.
  4. Dra snöret genom alla lameller. Dra varannan sida så får du lite bättre stöd. Om det känns för svårt så kan du med fördel använda en synål – modell större. Då du kommer till den sista lamellen så avslutar du med att göra en stor knut.
  5. Stäng fönstret och provdra persiennen. Klart!

Skulle det handla om ett annat problem eller om något som du själv inte klarar av att lösa så är det bara att kontakta oss. Vi kan både erbjuda reparation och byte av persienner. Ibland kan det vara så att dina persienner i Stockholm inte längre fungerar på det sätt de ska och då tjänar du på att byta ut dem till nya.