Motor & Automatiker

Somfy Motor

Vi nordbor har ett kluvet förhållande till sol och värme. Större delen av året längtar vi och så snart den första vårsolen visar sig skyndar vi oss ut för att njuta. Men det kan snart bli lite för mycket av det goda och då söker vi efter skugga och svalka.

Under sommarmånaderna kan solen rent av bli ett besvär, speciellt om du bor i ett modernt hem med stora glasytor. För varje kvadratmeter glasyta som exponeras för solen flödar det in många hundra watt solenergi – hela huset blir som ett stort värmeelement.
Bästa lösningen för att undvika ett stekhett hus är att stoppa värmen innan den kommit in i huset. För detta är utvändiga solskydd som fönstermarkiser eller screens idealiska. De skuggar fönstret och tar bort en stor del av solenergin innan den ens når fönstret, samtidigt som man fortfarande kan se ut genom fönstret och njuta av utsikten och det vackra solljuset. Fönstermarkiser och screens skyddar också inredning, möbler och växter samtidigt som de skapar en personlig och levande fasad.

Motorer kan även fås till tex markiser, persienner, mörkläggningar, vertikaler och mycket mera. Man kan även komplettera en gammal markis med motor om markisen fyller förutsättningarna för detta. (rådfråga våra säljare). Automatikerna finns i olika utförande och det är viktigt att man väljer en automatik som stämmer med de fuktioner man önskar.

Numera finns det både trådbundna system och även RTS (fjärrstyrda) automatiker där du i de flesta fall inte behöver ha någon krånglig elinstallation, då de oftas bara är att plugga in i ett befintligt uttag. Samt att det även finns batteridrivna och solsellsdrivna produkter som inte kräver någon installation över huvudtaget, endast en programering så att motorn pratar med automatiken.

Somfy har ett brett sortiment med olika tillbehör. Kontakta oss för mer information.

Oxygen

I dagsläget finns det motorer och automatiker till de flesta på marknaden kända solskyddsprodukter.  Bestäm själv var solen ska skina och var du vill ha svalkande skugga. Inga problem med för varma rum, torra växter eller i vinden fladdrande markiser. Styr dina markiser och övriga solskydd efter dina egna önskemål. Du behöver bara klicka på sensorn och markisen går ut eller in – precis som du vill ha det. Det intelligenta styrsystemet förhindrar att markisen går in och ut vid upprepade tillfällen om det är mulet. Tack vare markisens automatiserade rörelser håller markisen mycket längre. Om det blåser kraftigt styr en vindsensor markisen så att den går in och inte skadas av vinden. Om sol och moln ofta växlar förhindrar styrsystemet att markisen ständigt går in och ut. För att skydda markisen mot väta finns en regnsensor som kör in markisen när det börjar regna. Intelligenta screens förhindrar att det blir för varmt i rummet, något vi inte mår av. Skydda dina barn helt automatiskt mot direkt solljus. Skydda dina växter, möbler och golv helt automatiskt mot direkt solljus.

Becker har ett brett sortiment med tillbehör och lösningar kontakta oss för mer information.