Restaurangmarkiser

Mod Café

Restauranggästerna fyller uteserveringarna så fort vårens första solstrålar sticker fram och de flesta ger sig inte förrän löven faller från träden. En kraftig markis över en uteservering har därför många funktioner. Mod Café  ger dig och dina gäster skugga vid soliga dagar och en ombonad miljö. Dessutom är den en perfekt reklampelare för restaurangens sponsorer. Med Mod Café  får du en robust och samtidigt ovanligt smäcker markis som klarar de flesta väder. Konstruktionen är i aluminium som kan kompletteras med takplåt som skyddar duken när den är inrullad vid vägg montage den kan även monteras i tak. max mått per modul är 600 cm bred och 600 cm utfall. denna markis har en justerbar fallvinkel på 10 -30 grader. markisen kan med fördel förses med allvädersduk för bästa prestanda.

Material

Stativet består av pulverlackerade strängpressade aluminiumprofiler med hörn i pulverlackerat pressgjutet aluminium. Detaljer som vägg/tak- och fotkonsoler är av pulverlackerat strängpressat aluminium. Gavlar och ändskydd är av pulverlackerade aluminiumplåtar. Lackerade detaljer och profiler är vita i RAL 9010 som standard.

Manövrering

Manövreras med elmotor styrd med strömbrytare eller fjärrkontroll. Denna markis bygger på ett samarbete med motor och fjäder för bästa resultat och spänst i duken.

Mod Café XL

Restauranggästerna fyller uteserveringarna så fort vårens första solstrålar sticker fram och de flesta ger sig inte förrän löven faller från träden. En kraftig markis över en uteservering har därför många funktioner. Mod Café XL ger dig och dina gäster skugga vid soliga dagar och en ombonad miljö. Dessutom är den en perfekt reklampelare för restaurangens sponsorer. Med Mod Café XL får du en robust och samtidigt ovanligt smäcker markis som klarar de flesta väder. Konstruktionen är i aluminium som kan kompletteras med takplåt som skyddar duken när den är inrullad vid vägg montage den kan även monteras i tak. max mått per modul är 1100 cm bred och 600 cm utfall. denna markis har en justerbar fallvinkel på 10 -30 grader. markisen kan med fördel förses med allvädersduk för bästa prestanda.

Material

Stativet består av pulverlackerade strängpressade aluminiumprofiler med hörn i pulverlackerat pressgjutet aluminium. Detaljer som vägg/tak- och fotkonsoler är av pulverlackerat strängpressat aluminium. Gavlar och ändskydd är av pulverlackerade aluminiumplåtar. Lackerade detaljer och profiler är vita i RAL 9010 som standard.

Manövrering

Manövreras med elmotor styrd med strömbrytare ett system som heter Somfy TSF 2st motorer. En som verkar i ett 78mm rör och en som verkar i ett 70mm rör motorerna arbetar tillsammans för bästa resultat och spänst i duken.

Duostore

En fristående markis över en uteservering, dagis gård eller i hemma miljö har därför många funktioner. FA92 Duo ger dig och dina gäster skugga vid soliga dagar och en ombonad miljö. Med Fa92 Duo får du en robust och samtidigt ovanligt smäcker markis som klarar Vindklass 2 väder. Konstruktionen är i aluminium max mått per modul är 600 cm bred och 600 cm utfall (300cm åt varjehåll från mitten). Denna markis har en justerbar fallvinkel på 5 -20 grader. Markisen kan med fördel förses med allvädersduk för bästa prestanda. Markisen kan fästas i marken på olika sätt befintligt trädäck eller gjutna plintar, markisen kan också monteras med vikter på en fördelningsplatta i en låda som skapar extra sittyta.

Material

Stativet består av strängpressad aluminiumprofiler som är Pulverlackerade samt detaljer, dessa finns vitt  RAL 9010, 0914 svart som standard. Alla komponeter är lackade med ED lack som ger ett långvarit korrosionsskydd.

Manövrering

Manövreras med elmotor, Med möjlighet att manuvreras med vev. Motorn kan kompleteras  med automatik styrningar, fjärrkontroll eller sol och vindautomatik.

Senator

Restauranggästerna fyller uteserveringarna så fort vårens första solstrålar sticker fram och de flesta ger sig inte förrän löven faller från träden. En markis över en uteservering har därför många funktioner. Senator ger dig och dina gäster skugga vid soliga dagar och en ombonad miljö. Dessutom är den en perfekt reklampelare för restaurangens sponsorer. Med Senator får du en robust och samtidigt ovanligt smäcker markis som klarar de flesta väder. Konstruktionen är i aluminium med en kassettlåda som skyddar duken när den är inrullad. Senator manövreras enkelt med motor. Tillbehör som bärande stativ till sadelmontage, täckplåt, hängrännor, stuprör samt gavlar ger ett komplett och flexibelt markissystem. Senator är en helt igenom svensktillverkad markis.

Måttagning

Huvudmåtten -H, b, U samt B framgår av front- och sidovyerna. H = höjd bak till överkant konsol; h = höjd i framkant till underkant fast stativ, U = utfall från baksida konsol till framkant benprofil. Framför benen krävs 100 mm fritt utrymme (U+ 100 mm) för att markisduken skall kunna köras ända ner. Benen kan anpassas individuellt i höjd till lutande golv mm.

Material

Stativet består av pulverlackerade strängpressade aluminiumprofiler med hörn i pulverlackerat pressgjutet aluminium. Detaljer som vägg/tak- och fotkonsoler är av pulverlackerat strängpressat aluminium. Gavlar och ändskydd är av pulverlackerade aluminiumplåtar. Lackerade detaljer och profiler är vita i RAL 9010 som standard, men kan specialbeställas i annan RAL-kulör

Manövrering

Manövreras med elmotor styrd med strömbrytare, fjärrkontroll, automatik eller med en kombination av dessa.

Motorer och automatik

Markisen är försedd med elektrisk motor som monteras osynlig och skyddad inuti markisröret. Motorns inbyggda gränslägesbrytare är kompletterad med en extern säkerhetsbrytare som stannar motorn i rätt läge vid inkörning av markisen,

Markisen kan styras på olika sätt

– Manuellt med strömbrytare inomhus (ingår i standardutförandet) eller med strömbrytare utomhus, alternativt med fjärrkontroll. Halvautomatiskt med fjärrkontroll. Markisen körs ut manuellt med fjärrkontroll men är kopplad till en vindvakt som drar in markisen vid för stark vind. Helautomatiskt med solkännare- och vindvakt. Markisen rullas ut när solen kommer fram och dras in när vinden blir för stark. Kan kombineras med fjärrkontroll. Något av ovan i kombination med tidstyrning, Vid flera markiser kan man välja mellan individuell styrning av varje markis och samtidig styrning av alla markiser eller båda delar.

Begär offert

    Kontakta oss