Mörkläggningar

Rullgardiner

Vi tillverkar och marknadsför klassiska rullgardiner med fjäderbelastning. Vi tillverkar och marknadsför även den nya tidens rullgardin utan fjäderbelastning. Dessa moderna rullgardiner manövreras med kulkedja och har ingen fjäder alls. Det går även att få rullgardiner med motor.

Rullgardinerna måttillverkas för bästa passform och resultat.

Rullgardiner kan förutom det stora antalet standarddukar som finns, även fås med mörkläggningsduk. Dock begränsar mörkläggningsdukens vikt hur stor rullgardin som kan tillverkas. Detta pga att fjädern inte orkar med.

Vi rekommenderar att om man skall använda mörkläggningsväv så bör man välja en rullgardinsmodell som är manövrerad med kulkedja eller motor.

Kassettrullgardiner

Kassettrullgardiner är en typ av rullgardiner som ligger i en skyddande aluminiumkassett. Manövreringen sker med hjälp av antingen kulkedja eller motor.

Kassettrullgardiner försedda med sidoskenor fungerar mycket bra till mörkläggning eller ljusavskärmning.

Montering

Kassettrullgardinen kan monteras mot vägg eller i tak och går mycket bra att montera i nisch.

Rullgardiner med kulkedja kan även fås utan kassett.

Lido

Lido är ett rationellt och flexibelt mörkläggningssystem, i underkant finns en vinkellist som bottenstopp för maximal tätning. Tätande borstlist finns också i sidoskenorna samt i kassettens rygg och bottenlist. Lido mörkläggningssystem skapar optimala förutsättningar till förevisning av film, liksom det ger den nödvändiga mörkläggningen i till exempel röntgen eller fotorum.

I princip kan alla fönster mörkläggas. Total mörkläggning kräver djupa, mörka dukfärger, medan man till ljusdämpning för filmvisning och AV- utrustning kan använda dukfärger som är anpassade till den övriga interiören. Med den ökade användningen av audiovisuella hjälpmedel både i näringslivet och undervisningssektorn finns det också ett stigande behov av mörkläggning.

Lido kassetten är tvådelade med servicelucka, vilket innebär att all service kan göras utan att demontera kassetten. Sidoskenorna finns i två dimensioner, 21×40 mm för screen och 21×70 mm för mörkläggning 21×70 mm kan förses med 5 respektive 9 mm borstlist.

Lido är försedd med ett inbyggt spår i kassettens framkant för gardinglid. Det behövs alltså inga gardinskenor – dessa är en del i systemet.

Material

Kassett i aluminium, tvådelad med servicelucka. 95.5 x 89.5 mm.
Rör i aluminium Ø 42.
Gavlar i aluminium med invändigt monterad lagerbox + oljebronslager.
Sidoskenor i aluminium 2l x70 alt. 21 x40 mm, eller wirestyrning.
Bottenlist i aluminium med stålvikt.
Monteras med kombikonsol vägg/tak.

Manövrering

Dragband, motor eller växel 4: 1.

Maxdimensioner

Bredd x Höjd (en enhet) 2400×3000 mm

Ytfinish

pulverlackerad i PAL 9010 vit alt. natureloxerad. Kan beställas i andra PAL kulörer

Maxim

Maxim har samma form som Lido men är i ett kraftigare utförande och används där större ytor skall mörkläggas. Maxim är ett rationellt och flexibelt mörkläggningssystem, I underkant finns en vinkellist som bottenstopp för maximal tätning. Tätande borstlist finns också i sidoskenorna samt i kassettens rygg och bottenlist. Maxim mörkläggningssystem skapar optimala förutsättningar till förevisning av film, liksom det ger den nödvändiga mörkläggningen i till exempel röntgen eller fotorum.

I princip kan alla fönster mörkläggas. Total mörkläggning kräver djupa, mörka dukfärger, medan man till ljusdämpning för filmvisning och AV- utrustning kan använda dukfärger som är anpassade till den övriga interiören. Med den ökade användningen av audiovisuella hjälpmedel både i näringslivet och undervisningssektorn finns det också ett stigande behov av mörkläggning.

Maxim kassetten är tvådelade med servicelucka, vilket innebär att all service kan göras utan att demontera kassetten. Sidoskenorna finns i två dimensioner, 21×40 mm för screen och 21×70 mm för mörkläggning 21×70 mm kan förses med 5 respektive 9 mm borstlist.

Maxim är försedd med ett inbyggt spår i kassettens framkant för gardinglid. Det behövs alltså inga gardinskenor – dessa är en del i systemet.

Material

Kasset i aluminium, tvådelad med. servicelucka. 125 x 123 mm.
Rör i stål Ø70 mm eller i
aluminium Ø70 mm.
Gavlar i aluminium med invändigt monterad lagerbox + oljebronslager
Sidoskenor i aluminium 21×70 alt.
21×40 mm, eller wirestyrning.
Bottenlist i aluminium med stålvikt.
Monteras med kombikonsol vägg/tak.

Manövrering

Motor eller växel 4: 1.

Max dimensioner

Bredd x Höjd (en enhet) 4000×4000 mm

Ytfinish

pulverlackerad i RAL 9010 vit alt. natureloxerad. Kan beställas i andra RAL kulörer
Kan seriekopplas.

Quadro

Quadro är ett system med personlighet. Alla komponenter passar tekniskt och formellt. Den finns i olika storlekar, olika typer och möjligheter ger den flexibilitet du behöver. Samtliga rullgardiner kan kompletteras med sidoslussar. Quadro har ett flertal dukar att välja mellan t.ex. screen, mörkläggning samt standard färger så som svart och vitt. Kassett och slussar finns i både grått och vitt.

Quadro Small

För montering direkt på fönsterbågen eller i fönsterbågens innerram upp till en gränsstorlek B x H på 1500 x 2000 mm.
Kassettlådans storlek 43 x 45 mm. kan endast regleras med kulsnöre.

Quadro Medium

För vägg eller takmontage upp till en gränsstorlek B x H
2000 x 3000 mm. Kassettlådans storlek 54 x 58 mm. kan regleras med kulsnöre eller lågvolts motor.

Quadro Large

För vägg eller takmontage upp till en gränsstorlek B x H
2500 x 4000 mm. Kassettlådans storlek 73 x 77 mm. kan regleras med kulsnöre eller vev eller om så önskas 230V motor.

Begär offert

    Kontakta oss